arrow_drop_up arrow_drop_down

Over de hormoonqueen

ZORG GOED VOOR JEZELF, HOU VAN JEZELF, IK HOU VAN JOU

Missie

Hou van jezelf, geniet van je lijf en je leven.

“De moderne vrouw wil 28 dagen sky high zijn en is teleurgesteld als ze een paar dagen niet in de flow zit.”

De sleutel zit in zelfliefde en goed zorgen voor jezelf.

Op 1 juni 2020 werd ze 50. Nog elke dag loopt jong en oud met haar weg. Margit Ceska, De Hormoon Queen van Nederland is op een missie: “Ons lichaam is het mooiste wat we hebben, een groot geschenk. Ik vind dat we daar niet dankbaar genoeg voor zijn. Continu hebben we zelfkritiek. Ik hoor de mooiste vrouwen zeggen: “Ik ben niet mooi”. We praten slecht over ons lijf en we verzorgen het slecht. We verzorgen onze hond, kat of huis nog beter dan onszelf.”

als het aan Margit ligt, mag dat anders. Haar liefde voor gezondheid en hormonen ontdekte ze toen ze zelf van alles mankeerde.

Ze begon met verschillende massage opleidingen en rondde in 2008 haar opleiding orthomoleculaire voedingsleer af: “Ik vind het fantastisch om de tijd te nemen, te luisteren en door te vragen naar wat er zich afspeelt in zijn of haar leven. Ik hou er van iemand aan te raken en te raken. Een shiatsu behandeling is het ene deel maar aan de andere kant is het gesprek vaak net zo belangrijk. Lichamelijke klachten komen vaak vanuit een laag dieper. Als iemand hoofdpijn heeft, kan daar bijvoorbeeld een suikerverslaving onder liggen. Maar dáár onder zit vaak dat de aandacht en liefde voor zichzelf ontbreekt.”

“Je kan toch ook geen slaolie in je auto gooien?”

"Na 17 jaar mijn praktijk gerund te hebben, zie ik dat de sleutel heel vaak zit in zelfliefde en goed zorgen voor jezelf"

Margit weet waar ze het over heeft. Zelf kreeg ze twee kinderen en scheidde ze twee maal.

Ik zit net zo als jij af en toe graag met een zak chips op de bank. Juist daarin schuilt kracht. Bij mij kom je niet in een streng dieet maar zorgt mijn levenservaring, kennis en liefdevolle aanmoediging voor de juiste balans.

Ik had in de tijd van mijn scheiding zo’n 10-15 kilo te veel bij me. Ik en mijn gewicht, het is altijd een issue geweest. Ik was suiker- en broodverslaafd. Als ik mij slecht voelde, ging ik eten.


Na twee zwangerschappen belandde ik op een punt waarop ik dacht: Wat ben ik aan het doen? Het huisvrouw zijn viel me zwaar en ik merkte dat mijn lichaam niet goed werkte.


Ik was ontzettend moe, had overal jeuk en zat tegen het depressieve aan. De psycholoog zei dat ik moest leren om ‘nee’ te zeggen maar ik voelde: het is mijn lijf waar het niet goed mee gaat. Achteraf zie ik nu dat mijn lichaam leeg was na twee zwangerschappen. 


Na 17 jaar mijn praktijk gerund te hebben, zie ik dat de sleutel heel vaak zit in zelfliefde en goed zorgen voor jezelf.


Als ik je mag coachen in mijn 3 maanden traject, ga je eigenlijk een studie doen over jouw lijf.


Ik zie zoveel vrouwen korte stukjes aanpakken maar ze begrijpen niet hoe hun lijf écht in elkaar zit. Je krijgt geen papiertje maar wel veel meer inzicht in je lijf.


Ik wil vrouwen heel graag begeleiden zodat ze de rest van hun leven liefdevoller naar zichzelf kijken.”

Reset je lijf